Boilerele electrice instant

Boilerele electrice instant ATMOR

Instanturile electrice Atmor pentru apa calda – sunt o soluţie modernă pentru economisirea de energie prin faptul că necesarul de apă caldă este asigurat doar în momentul consumului şi doar în cantităţile utilizate.

În felul acesta se elimină înmagazinarea apei calde ce va reduce temperatura prin cedarea căldurii către mediul ambiant. Boilerele instant au capacităţi diferite care sunt potrivite pentru unul, doi sau mai mulţi consumatori. Boilerele electrice instant furnizeaza apa calda atat cat este folosit.

Acesta nu consuma energie daca nu este folosit, asa cum se intampla la boilerele cu acumulare , fapt ce implica o economisire de bani. Utilizarea energiei electrice nu implică producerea de fum sau alte reziduuri, montarea se face foarte uşor pe perete, cele mai frecvente amplasări fiind desupra chiuvetei de bucătărie/baie sau sub aceasta, deasupra cazii de baie la nivelul capului, intre cada si chiuveta, in cabina de dus sau in afara acestuia.

Functionarea unui instant electric / Boiler electric instant

Instantele electrice Atmor incalzesc apa direct, fara a stoca o cantitate de apa in rezervor. Cand robinetul din stanga este deschis, apa rece trece prin rezervor. Rezistenta din rezervor incalzeste apa.

Rezultatul: instantele Atmor furnizeaza apa calda constant. Nu trebuie sa asteptam ca rezervorul sa se umple cu apa si acesta sa fie incalzit ca la boilerele electrice.

In functie de temperatura apei reci la intrare in stanga , de tensiunea de alimentare 220-230V, de treapta de incalzire utilizata, boilerul instant poate sa incalzeasca apa cu pana la 40 grade C la un debit de 1.5 litri/minut.

Veti gasi alaturat un graphic de incalzire a apei in functie de DT-variatia de temperature a apei la intrare.

Utilizarea de catre mai multe persoane sau alimentarea mai multor consumatori la un singur boiler instant , va duce la scaderea temperaturii apei.

Nu se utilizeaza instantul, in paralel, concomitent dus si chiuveta. Se va folosi ori dusul ori chiuveta. Sau puteti instala mai multe instanturi in functie de necesitate.