Cum alegem?

Cum sa ne alegem un Instant electric pentru apa calda ATMOR

Trebuie sa stim despre aparat urmatoarele:

 • Tensiune de alimentare: 220/230 V
 • Putere maxima: 5500 W
 • Trepte selectabile de lucru: 2000 W, 3500 W, 2000 W + 3500 W
 • Elemente de incalzire: rezistente electrice tip termoplonjor, in teaca de cupru si izolatie sinterizata
 • Puterea rezistentelor de incalzire: 2 kW prima treapta / 3.5 kW a doua treapta
 • Modul de lucru al rezistentelor de incalzire: in regim economic (separat 2 kW sau 3.5 kW) / in regim maxim (simultan 5.5 kW); functionarea fiecarei rezistente este semnalizata luminos cu LED-ul incorporat in butonul de comanda aferent
 • Temperatura maxima a apei incalzite: 60 ºC, supraincalzire: 40ºC la un debit 1.5 litri / min. (regim putere maxima 5.5 kW)
 • Presiunea minima a apei la intrarea in aparat: 0,02 MPa (0,2 bari = 4 metrii coloana de apa)
 • Debitul de apa incalzita: reglabil de la robinetul de alimentare, in functie de temperatura apei de intrare si de iesire dorita, respectiv de treapta de incalzire selectata
 • Alimentarea aparatului la curentul electric se face conectandu-se direct la tabloul electric printr-o siguranta separata de 25Amp
 • Gradul de protectie: IP 54
 • Protectie la electrocutare: clasa I (toate componentele electrice active sunt izolate de circuitul de incalzire al apei si de comenzile manuale ale aparatului; este prevazut cu conductor de protectie)
 • Protectie la umiditate: IP X4 (contra stropilor de apa)
 • Protectie functionala: la supratemperatura si la scaderea accidentala a debitului de alimentare cu apa, (termolimitator si presostat cu dublu contact)
 • Protectie sanitara: circuitul de incalzire al apei este realizat din componente avizate sanitar (nu sunt corodabile si nu contin componente toxice)
cum alegem

Pentru a alege instantul electric ideal trebuie sa stim pentru ce avem nevoie: pentru dus, chiuveta, dus si chiuveta

Pentru Chiuveta: Exista 3 tipuri.

Instant Electric Basic chiuveta – Se monteaza deasupra chiuvetei folosind in stanga robinet intrare apa rece pentru reglarea debitului iar in dreapa se va utiliza DOAR lebada (pipa de chiuveta), existenta in cutie. Se monteaza la partea electrica , doar cu cablu de la aparat pana la tabloul electric cu siguranta separata de 25 AMP (nu la priza). Montajul la priza scade functionalitatea aparatului conform parametrilor de laborator.

Instant Electric Basic inline – Se monteaza sub chiuveta , in stanga intrare apa rece iar in dreapta direct la bateria de chiuveta. Aparatul se utilizeaza prin bateria dvs de la chiuveta. Se monteaza la partea electrica , doar cu cablu de la aparat pana la tabloul electric cu siguranta separata de 25 AMP (nu la priza). Montajul la priza scade functionalitatea aparatului conform parametrilor de laborator.

Instant apa calda Chiuveta – Inline

Instant Electric HOTAP – Se monteaza inlocuind bateria dvs de baie sau bucatarie. Se monteaza direct la priza.

Atmor instant HOTAP

Pentru Dus: Exista 3 tipuri.

Instant Electric Lotus Dus – Se monteaza in baie. Se monteaza in cabina de dus sau cada deasupra nivel cap. In stanga se monteaza robinetul apa rece pentru reglare debit apa iar in dreapta DOAR furtun si para de dus din cutie. Bucurati-va de noua para de dus AIR JET. Se monteaza la partea electrica, doar cu cablu de la aparat pana la tabloul electric cu siguranta separata de 25 AMP (nu la priza). Montajul la priza scade functionalitatea aparatului conform parametrilor de laborator.

Instant Electric Lotus Dus

Instant Electric Basic Dus – Se monteaza in cabina de dus sau cada deasupra nivel cap. In stanga se monteaza robinetul apa rece pentru reglare debit apa iar in dreapta DOAR furtun si para de dus din cutie. Diferentierea acestui instant Basic dus fata de Lotus dus se face prin para de dus cu un alt design si carcasa aparatului. Se monteaza la partea electrica, doar cu cablu de la aparat pana la tabloul electric cu siguranta separata de 25 AMP (nu la priza). Montajul la priza scade functionalitatea aparatului conform parametrilor de laborator.

Instant Electric Basic Dus

Instant Electric Multi Digital – Se monteaza in cabina de dus sau cada deasupra nivel cap. In stanga se alimenteaza apa rece, nu mai este necesar robinet la intrare in stanga deoarece butonul din stanga tine loc de robinet. De aici puteti regla debitul de apa, iar in dreapta DOAR furtun si para de dus din cutie

Atentie este foarte important acest aparat pentru bloc. Deoarece la bloc exista o singura coloana de apa de la parter si pana la ultimul etaj, exista riscul sa creasca s-au sa scada presiunea apei. Cu acest aparat MULTI DUS problema presiuni de apa este rezolvata. Datorita butonului din stanga , presiunea apei ramane constanta. In plus puteti vedea si temperaura apei cu care faceti dus. Se monteaza la partea electrica , doar cu cablu de la aparat pana la tabloul electric cu siguranta separata de 25 AMP (nu la priza). Montajul la priza scade functionalitatea aparatului conform parametrilor de laborator.

Instant Electric Multi Digital Dus

Pentru Dus si Chiuveta (combinat) : Exista 2 tipuri.

Instant Electric Basic Combinat
Atentie!!! Chiuveta de la baie trebuie sa fie langa cada de dus. Instantul se monteaza deasupra chiuvetei de la baie. In stanga se monteaza robinetul apa rece pentru reglare debit apa iar in dreapta DOAR, T ul cu furtun dus si para de dus din cutie. Partea electrica, se monteaza doar, cablu de la aparat pana la tabloul electric cu siguranta separata de 25 AMP ( nu la priza ). Montajul la priza scade functionalitatea aparatului conform parametrilor de laborator.

basic combi

Instant Electric Atmor In Line 800 – Aparatul se monteaza intre chiuveta si cada sau cabina de dus. In stanga se va monta robinetul la intrare apa rece iar in dreapta puneti un T (distribuitor) unde se poate merge direct la robinetul de la chiuveta si la bateria de cada /cabina dus. ATENTIE! Se foloseste doar para de dus din cutie. Este design pentru acest tip de aparat si este foarte eficient. Partea electrica, se monteaza doar, cablu de la aparat pana la tabloul electric cu siguranta separata de 25 AMP ( nu la priza ). Montajul la priza scade functionalitatea aparatului conform parametrilor de laborator

Instant Electric Atmor In Line 800